Εισαγωγή στα Δωμάτια Απόδρασης

Δωμάτια Απόδρασης στα Χανιά

Ο όρος «Δωμάτια απόδρασης» ενώ δρα ως μια ακριβής περιγραφή συνήθως δεν αντιπροσωπεύει την πολύπλευρη εμπειρία τού επισκέπτη. Μια ομάδα ατόμων (συνήθως 3 έως 5) υποδύεται έναν ρόλο και «κλειδώνεται» σε ένα δωμάτιο για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα με σκοπό να αντιμετωπίσει μια σειρά εμποδίων και δοκιμασιών τόσο φυσικής όσο και εγκεφαλικής φύσεως και να καταφέρει να «αποδράσει» πριν τελειώσει ο χρόνος. Κάθε δωμάτιο έχει συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς μεταξύ των οποίων και την δική του χρονική διάρκεια η οποία κυμαίνεται συνήθως μεταξύ των 60 και των 70 λεπτών. Τα δωμάτια απόδρασης εξ’ ορισμού είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό είδος παιχνιδιού το οποίο βασίζεται στην παρατηρητικότητα και την αντίληψη, με ένα μικρό ποσοστό των ομάδων να καταφέρνει να αποδράσει εντός των χρονικών ορίων κάτι το οποίο και συντέλεσε αποτελεσματικά στην δημοτικότητά αυτού του είδους διασκέδασης.

Δωμάτια Απόδρασης στα Χανιά

ClueWars Δωμάτια Απόδρασης στα Χανιά : Η ιδέα του ClueWars γεννήθηκε με κίνητρο την ανάγκη για διαφοροποίηση από τα περισσότερα Escape Rooms που λειτουργούν ανά την Ελλάδα. Είμαστε ενάντιοι στη λογική των προκλήσεων οι οποίες είναι αποκομμένες από οποιαδήποτε σεναριακή ροή. Πιστεύουμε το ότι το να «κλειδώσεις» μια ομάδα σε ένα δωμάτιο με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση μιας σωρείας γρίφων και στοιχείων που δεν έχουν καμία πραγματική σύνδεση και συνοχή μεταξύ τους και χωρίς να συγκλίνουν όλα μαζί σε κάποιο τελικό στόχο πέραν του να ξεκλειδώσεις μια πόρτα πριν τελειώσει ο χρόνος σου, απαλείφει μια καλή ευκαιρία να προσφέρεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες με πραγματική σημασία στο παρασκηνιακό υπόβαθρο βιώνοντας με αυτό τον τρόπο μιας μορφής «κινηματογραφική» εμπειρία.

Δωμάτια Απόδρασης Χανιά

Τα δωμάτια του ClueWars

Τα θέματα των δωματίων μας βασίζονται κυρίως σε επιτυχημένες νουβέλες, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε μια ποιοτικά ελεγχόμενη εμπειρία σε θέματα σεναρίου και συνοχής. Η διακόσμηση κάθε δωματίου προσδίδει την αισθητική κάθε εποχής στον παλμό της εκάστοτε ιστορίας μέσα από σκηνικά και αντικείμενα τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα βασισμένη στην αρχές της κινηματογραφίας. Για τα δωμάτια τα οποία απευθύνονται σε περασμένες δεκαετίες έχουν χρησιμοποιηθεί αυθεντικά αντικείμενα ή ακριβή αντίγραφα για να διασφαλιστεί ο ρεαλισμός και η ταύτιση με την εποχή.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι το κάθε δωμάτιο να διατηρεί μια σταδιακή σεναριακή εξέλιξη ενώ προσφέρει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση τόσο στις φυσικές όσο και στις εγκεφαλικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στους παίκτες, έχοντας ως αποτέλεσμα η ροή και ο τύπος των προκλήσεων του παιχνιδιού να είναι πάντα διαφορετικά μεταξύ των δωματίων. 

Τα θέματα των δωματίων μας επιλέγονται προσεκτικά με σκοπό να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα εμπειριών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών που χαρακτηρίζονται από δωμάτια δράσης και μυστηρίου έως δωμάτια τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.

Δωμάτια Απόδρασης στα Χανιά

Επίπεδα Δυσκολίας

Στο ClueWars προσφέρουμε ρυθμιζόμενα επίπεδα δυσκολίας για όλα τα δωμάτια έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν την δυνατότητα να εξατομικεύσουν την εμπειρία τους:

 

Κανονικό Επίπεδο: Καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το προσωπικό μας παρακολουθεί τους παίκτες μέσω ενός διακριτικά εγκατεστημένου συστήματος, προσφέροντας έτσι βοήθεια σε ομάδες που μπορεί να μένουν στάσιμες για αρκετό χρόνο σε κάποιο σημείο με σκοπό την εξασφάλιση μιας ομαλής εμπειρίας. Εάν η ομάδα δεν καταφέρει να ολοκληρώσει το επιλεγμένο δωμάτιο και θέλει να προσπαθήσει ξανά σε οποιοδήποτε απο τα δύο επίπεδα δυσκολίας, δίνεται έκπτωση 50%.

Δύσκολο Επίπεδο: Εάν η ομάδα επιλέξει το δύσκολο επίπεδο, καλείται να τελειώσει το δωμάτιο χωρίς καμία βοήθεια από το προσωπικό μας. Εάν η ομάδα κρίνει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ότι θέλει να μεταπηδήσει στο κανονικό επίπεδο ώστε να δέχεται βοήθειες αρκεί να το δηλώσει στο σύστημα παρακολούθησης και το προσωπικό μας θα αρχίσει να βοηθάει. Για όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν το δωμάτιο πριν την λήξη του χρόνου στο δύσκολο επίπεδο δίνεται 50% έκπτωση για το επόμενο δωμάτιο του ClueWars και το όνομα των ομάδων αναρτάται σε μια ειδική λίστα (Hall of Fame). Εάν η ομάδα δεν καταφέρει να ολοκληρώσει το επιλεγμένο δωμάτιο και θέλει να προσπαθήσει ξανά σε οποιοδήποτε απο τα δύο επίπεδα δυσκολίας, δίνεται και πάλι έκπτωση 50%. Το παρόν επίπεδο δυσκολίας προτείνεται σε πολύ έμπειρες και αποφασισμένες ομάδες.

Δωμάτια Απόδρασης στα Χανιά

Προσφορές

Στο ClueWars παρέχονται ειδικές τιμές και προσφορές για όλους!

Δωμάτια Απόδρασης στα Χανιά
• Έκπτωση 15% για φοιτητές.
• Έκπτωση 20% για την δεύτερη σας κράτησή στα Escape Rooms όπως και VR Rooms μας, την ίδια μέρα.
• Για εκπτώσεις έως και 20% στα δωμάτια εικονικής πραγματικότητας (VR) μετά την πρώτη σας κράτηση, απευθυνθείτε στο προσωπικό μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις escape cards μας!
• Γράφοντας το «Action Tuesdays» κατά την κράτηση σας οι Τρίτες μας βάφονται κόκκινες και σας προσφέρουν 20% έκπτωση για όλες τις εμπειρίες δράσης στην εικονική πραγματικότητα(VR)! .

*Οι προσφορές και εκπτώσεις δεν συνδυάζονται.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus