Το παιχνίδι

Πρέπει να έχω κάτι μαζί μου για να μπορώ να παίξω?

Όχι, οτιδήποτε πρόκειται να χρειαστείτε για την εξέλιξη του παιχνιδιού, θα βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Μπορώ να έχω φαγητό ή ποτό μαζί μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού?

Φαγητά και ποτά με εξαίρεση το νερό σε μπουκάλι απαγορεύονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορείτε πριν ή μετά το παιχνίδι να πιείτε ένα αναψυκτικό ή ένα καφέ στο καθιστικό μας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού?

Υπό κανονικές συνθήκες τα κινητά απαγορεύονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να εξέλθετε ανά πάσα στιγμή του δωματίου, αλλά προσπαθήστε να το αποφύγετε καθώς κάτι τέτοιο καταστρέφει την ροή του παιχνιδιού.

Πρέπει να μιλάω άπταιστα αγγλικά για να μπορώ να παίξω?

Παρόλο που δεν χρειάζονται άπταιστα αγγλικά για να μπορείτε να παίξετε, μια βασική εξοικείωση είναι απαραίτητη σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού. Αν κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν έχει βασική γνώση αγγλικών, τότε μπορείτε να μας το επισημάνετε κατά την κράτηση στο πεδίο «Notes», ώστε να προετοιμάσουμε μια έκδοση του δωματίου μόνο στα ελληνικά. Παρόλο που η ελληνική έκδοση του δωματίου είναι διαθέσιμη, προτείνουμε την αγγλική όσο είναι αυτό δυνατόν ούτως ώστε η εμπειρία σας να είναι όσο πιο φυσική γίνεται.

Υπάρχουν συγκεκριμένες γνώσεις που θα έπρεπε να έχω για να μπορέσω να παίξω?

Καμία συγκεκριμένη γνώση δεν είναι απαραίτητη για να συμμετάσχετε στο παιχνίδι. Το σενάριο κάθε δωματίου είναι επεξηγηματικό και δεν απαιτείται καμία πληροφορία η οποία δεν παρέχεται μέσα απ’ το ίδιο το δωμάτιο.

Τι γίνεται αν τελειώσει ο χρόνος και δεν έχουμε καταφέρει να δραπετεύσουμε?

Αν τελειώσει ο χρόνος και δεν έχετε καταφέρει να δραπετεύσετε, το παιχνίδι δυστυχώς τελειώνει. Ο game-master που έχει αναλάβει το δωμάτιό σας θα εισέλθει στο δωμάτιο και θα σας καθοδηγήσει σύντομα μέχρι το τέλος του σεναρίου στα κομμάτια τα οποία δεν καταφέρατε να λύσετε, ούτως ώστε να έχετε την ολοκληρωμένη εικόνα και εμπειρία του δωματίου ακόμα και αν δεν φτάσετε μέχρι το τέλος.

Μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού?

Κάθε ένα από τα δωμάτιά μας έχει και έναν "game-master" που παρακολουθεί την εκάστοτε ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και παρέχει βοήθειες. Παρόλο που ο game-master παρακολουθεί το παιχνίδι, δεν μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να συμπεριφέρεστε σαν να είστε μέρος της ιστορίας και ο game-master θα σας δώσει κάποια βοήθεια όποτε εκείνος θεωρήσει ότι είναι απαραίτητο για να συνεχιστεί η ιστορία.

 

Κρατήσεις

Πως μπορώ να οργανώσω ένα εταιρικό event?

Αν σχεδιάζετε κάποιο εταιρικό event, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφώνου για να κάνουμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις. Θα έχετε επίσης ειδικές τιμές για μαζικές κρατήσεις.

Πως κάνω μια κράτηση?

Μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε μια κράτηση από την σελίδα κρατήσεών μας, επιλέγοντας το δωμάτιο το οποίο θέλετε και πατώντας στην μπάρα που βρίσκεται στο τέλος της περιγραφής του κάθε δωματίου. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί και θα συμπληρώσετε πολύ σύντομα το όνομά σας, το e-mail και το τηλέφωνό σας, καθώς και θα επιλέξετε τον αριθμό των ατόμων της ομάδας σας. Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε την κράτηση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τι ώρα πρέπει να βρίσκομαι εκεί?

Καθώς οι κρατήσεις είναι διαδοχικές, πρέπει να διασφαλίσετε την έγκαιρη προσέλευσή σας. Προτείνουμε να είστε εδώ τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα της κράτησης ούτως ώστε να μην διαταράξετε το πρόγραμμα των άλλων παικτών. Αν καταφτάσει κάποιος καθυστερημένα, η ομάδα του θα πρέπει να ξεκινήσει χωρίς αυτόν και ο ίδιος να μπει καθυστερημένα ή να μειωθεί ο συνολικός χρόνος που θα έχει όλη η ομάδα στην διάθεσή της.

Η Online κράτηση είναι ο μόνος τρόπος για να κάνω μια κράτηση?

Παρόλο που τα περισσότερα Escape Rooms δέχονται μόνο online κρατήσεις, εμείς σας δίνουμε την δυνατότητα για κράτηση μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και αυτοπρόσωπος. Μπορείτε να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες από τον υπάλληλο υποδοχής και να πραγματοποιήσετε την κράτηση σας με αυτό τον τρόπο.

Ο προτεινόμενος αριθμός ατόμων είναι 3-5, θα μπορούμε να παίξουμε αν έρθουμε 2 ή 6?

Τα δωμάτια μας είναι σχεδιασμένα και δοκιμασμένα για 3-5 άτομα. Παρόλα αυτά μπορείτε να κάνετε κράτηση και να παίξετε με 2 ή και με 6 άτομα αλλά αν είναι δυνατόν προτείνουμε να το αποφύγετε καθώς δεν θα βιώσετε σωστά την εμπειρία. Στην περίπτωση που είστε 2 άτομα, θα δυσκολευτείτε πολύ να ολοκληρώσετε το δωμάτιο στα χρονικά περιθώρια (αν και θα παρακολουθούμε την ροή του παιχνιδιού και θα σας παρέχουμε παραπάνω βοήθεια). Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία, και από την εμπειρία μας, έχουμε διαπιστώσει ότι αν είναι πολλά άτομα μέσα στο δωμάτιο είναι δύσκολο να συντονιστούν επαρκώς. Αν θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να συνεργαστείτε κατάλληλα όντας ομάδα 6 ατόμων μπορείτε να κάνετε κράτηση και να παίξετε έτσι.

 

Ασφάλεια

Τι γίνεται αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να βγω από το δωμάτιο?

Aν για τον οποιονδήποτε λόγο θελήσετε να βγείτε από το δωμάτιο μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή αλλά, για να διατηρηθεί ατόφια η εμπειρία για τον καθένα, σας παρακαλούμε να το αποφύγετε αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

Είμαι κλειστοφοβικός, τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να βγω έξω από το δωμάτιο?

Τα δωμάτια μας έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί με γνώμονα τους κλειστοφοβικούς ανθρώπους οπότε είναι ευρύχωρα και χωρίς περιττά έπιπλα και αντικείμενα. Κανένας κλειστοφοβικός άνθρωπος δεν είχε πρόβλημα στο παρελθόν. Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος νιώσει την ανάγκη να βγει από το δωμάτιο μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή.

Μπορώ να επεξεργαστώ οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στο δωμάτιο?

Κάθε αντικείμενο που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο μπορεί να είναι κομμάτι του παιχνιδιού εκτός και από τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ. Κάθε δωμάτιο έχει μια σειρά από οδηγίες (π.χ. «Δεν χρειάζεται να μετακινήσετε αυτό το έπιπλο») οι οποίες αφορούν την προσωπική σας ασφάλεια. Αυτές οι οδηγίες σας δίνονται κατά την έναρξη του παιχνιδιού από το προσωπικό μας και παρακαλούμε να τις τηρήσετε ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και ευχάριστη εμπειρία σας.

Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας?

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας (εκτός αν αναφέρεται ρητά στην περιγραφή του παιχνιδιού), προτείνουμε οι συμμετέχοντες να είναι τουλάχιστον 16 χρονών. Μικρότερα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν επίσης με την συνοδεία τουλάχιστον ενός επιβλέποντος ενηλίκου (π.χ. κηδεμόνα) μέσα στο δωμάτιο.

 

Διάφορα

Μπορώ να παραγγείλω κάτι να πιω ή να φάω πριν (ή μετά) το παιχνίδι μου?

Προς το παρόν, δεν σερβίρουμε φαγητό ή ποτά/αναψυκτικά, αλλά ο χώρος αναμονής μας διαθέτει δύο αυτόματους πωλητές, έναν για αναψυκτικά και νερό, και έναν για καφέ (ζεστό ή κρύο).

Που μπορώ να βρω προσφορές/εκπτώσεις που μπορεί να έχετε κατά καιρούς?

Όλες οι προσφορές και οι εκπτώσεις μας αναρτώνται περιοδικά στη σελίδα μας στο Facebook. Ειδικές προσφορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν στην περιγραφή του εκάστοτε δωματίου.